לשיחת ייעוץ
ּ

הכסף נמצא בעבודה – הרווח בניהול

לא יודע מה לעשות! אני גאון קולינרי אבל לא מצליח לנהל את העסק ובטח שלא את הבנקים!!
אחת הבעיות הנפוצות בעסקים קטנים ובעסקים גדולים כאחד היא שבעל העסק מאוד מקצועי בתחומו, יש לו ידע וניסיון רב אבל בכל הקשור לניהול העסק הוא פחות חזק ומנוסה.
השוני יוצר פער מאוד גדול בין האיש מקצועה למנהל שהוא וגורר אחריו תסכולים, פספוסים ובעיקר אבדן הכנסות והקטנת הרווחיות – אבל יש למצב הזה פתרון והוא אפילו די פששוט
עסקים רבים החלו מרעיון במוחו של בעל העסק, אהבה לתחום מסוים או ידע וניסיון מקצועי. לרוב בעל העסק מוכשר בתחומו, יש לו קבלות, למד וצבר ניסיון אבל מעולם לא לימדו אותו איך לנהל עסק.
ניהול עסק זה מקצוע וחלק מהיותנו עצמאיים ובעלי חברות, זה ההבדל בין רווח להפסד, בין הספק ולפספוס ובין לחץ לשלווה בעסק ובחיים והיתרון הגדול הוא שדי בקלות אפשר ללמוד להיות מנהל טוב לעסק מצוין
“לא יודע כבר מה לעשות! אני גאון קולינרי, אני ממציא מתכונים ומכין מנות מדהימות! כולם מתפעלים ממה שאני מוציא מהמטבח שלי ואומרים לי שאני ‘גאון’, אבל לא מצליח לנהל את העסק ובטח שלא את הבנקים!!” כך אמר גל, בזמנו בעל עסק חדש יחסית בתחום המזון, בפגישתנו הראשונה.
גל הבין שניהול העסק זה המפתח לצמיחה! הוא ידע שאם הוא רוצה להרוויח הרבה כסף ולהתפתח הוא חייב ללמוד לנהל את העסק שלו ולשלוט בכספים. גל רצה כלים! רצה להבין מה הוא צריך לעשות כדי לנהל את העסק שלו בצורה נכונה וכדי לשלוט בתחום הכספים שכ”כ רחוק ממנו…
במשך כמה חודשים נפגשנו אחת לשבוע, דיברנו כמה פעמים ביום וחלקנו סוגיות ניהול שונות (וגם כמה ארוחות טעימות במיוחד 😋)
גל למד מה הפירוש של להיות עצמאי ומנהל בעסק של עצמו
הוא למד לבנות תזרים מזומנים ולנהל אותו, לעבוד עם הבנק, לנהל את כספי העסק ומה תפקידיו העיקריים כמנהל עסק (ולא רק כעובד)
הוא היה צמא לידע, קלט את החומר ויישם באדיקות ולאט לאט החל לראות את תוצאות השקעתו ועבודתו כמנהל בעסק צומח
✔️חשבונות הבנק הפסיקו לחרוג – ממצב של חריגות יומיומיות ולחץ תזרימי כמעט קבוע, הוא החל להתנהל בתוך המסגרת ואף להיות ביתרה חיובית בחשבון הבנק. מעבר לעובדה שהוא כבר לא התנהל בלחץ והיה פנוי לתכנון מנות וצורות הגשה הוא חסך אלפי שקלים בחודש על ריביות ועלויות מימון כי העסק ידע להתנהל בלי צורך במימון חיצוני.
✔️בבנק החלו לדבר אחרת – באופן (לא) מפתיע, אחרי כמה חודשים בהם החשבון התנהל בתוך המסגרת וללא צורך באשראי בנקאי נוסף בבנק הבינו שיש להם עסק עם עסק איכותי ומצליח שמנוהל בצורה טובה ויציבה והיו מוכנים להציע הלוואות ותנאי מימון טובים כשהעסק רצה לקנות ציוד או להתפתח.
✔️ניהול העסק בשוטף – עם הזמן והמיומנות ניהול העסק הפסיק להיות מטלה קשה ומלחיצה שמנסים לברוח ממנה כמו מאש, והפך להיות משהו פשוט ושוטף. בלי לשים לב ניהול העסק החל להיות חלק מחיי היום יום ובאופן מפתיע, הסדר והארגון הזה, פינו הרבה מקום לעשייה יצרנית ורווחית, להתפתחות ולגדילה.
כשהרגיש מוכן, נפרדו דרכנו. אחרי כמה שנים מוצלחות בהן עבד קשה אבל נכון, הרוויח יפה והתפתח מקצועית ואישית, חש מיצוי והחליט למכור את העסק ולעבור לאתגר הבא…
את גל הכרתי לפני שנים, אבל כל פעם שאני שומעת מבעלי עסקים משפטים בסגנון של “אני תותח בXXX אבל בניהול קצת פחות” אני נזכרת בו ויודעת שכל אחד יכול לנהל את העסק בצורה מיטבית אם רק יקבל את הכלים לכך ומאז חלק מהעשייה שלי היא מתן כלים יישומיים לבעלי עסקים כדי שיוכלו לצמוח ולהרוויח בכוחות עצמם ובלי תלות בגורם חוץ.
הרבה בעלי עסקים פתחו עסק כדי לעסוק ולהרוויח מתחום שהם אוהבים ומקצועיים בו ומטבע הדברים פחות חשבו על הניהול והמשימות שיידרשו לעשות כדי שהעשייה המקצועית תתורגם לעסק רווחי וטוב, ליתרת זכות, לכסף בחשבון הבנק ולטיולים וזמן איכות עם משפחה וחברים.
אחרי שני עשורים בהם אני מלווה ומנחה גם יזמים בתחילת דרכם, גם עסקים בצמיחה וגם מנהלי חברות וארגונים, אני יודעת עצמאים מתחלקים לשתי קבוצות
בקבוצה הראשונה יש עצמאים איכותיים שבטוחים בחוזקות המקצועיות ומעדיפים להשקיע בצד המקצועי ורואים בניהול משהו שולי שחבל לבזבז עליו את זמנם ומתנהלים תוך כדי “תנועה”. לראייתם כל עוד יהיו מקצועיים בתחומם העסק יצליח וידע להכניס הרבה כסף. להם לרוב אני מקדישה פגישה אחת למתן קוים מנחים ומאחלת להם בהצלחה (בתקווה שכך יהיה להם)
בקבוצה השנייה נמצאים עצמאיים חכמים ומקצועיים בתחומם שרוצה להכיר את עולם הניהול, אלה מנהלים המבקשים להבין וללמוד מה נדרש ממנהל עסק ואיך צריך לפעול בעסק מצליח,
לרוב, עצמאיים אלה יחליטו בהמשך אם לבצע בעצמם את משימות הניהול בעסק או להעביר את האחריות הביצועית למישהו אחר.
הקו המנחה מנהלים בקבוצה זו היא שהם לא חייבים לבצע בפועל את המשימות אבל עליהם לשלוט בנעשה, להבין את התהליך ולפקח עליו – ובשביל זה צריך ידע
ניהול חיצוני ומקצועיכמנהלת כספים במיקור חוץ בחברות וארגונים רבים אני מאמינה שגם אם בעל העסק מחליט להביא איש מקצוע לעשות את עבודת הניהול בעסק עליו לדעת את הצרכים ולהבין את דרכי הפעולה. הוא לא חייב לבצע בעצמו, אבל כן להיות בשליטה ומעורות בנעשה.
👈במיוחד עבורם פיתחתי שיטה ייחודית בה רוכשים כלים ומיומנויות ניהוליות תוך כדי יישום בשטח. דברים שלחלקנו פשוטים לאחרים הם בגדר מכשול ומונעים מהעסק להתפתח ולהרוויח. הכסף נמצא בעבודה המקצועית – הרווח בניהול
אחרי כמה חודשים משימות הניהול הופכות לחלק מהיומיום ובעל העסק מתחיל “להנות” מהן כי הן משקפות את ההצלחה בעסק ומאפשרות לו לראות תוצאות
למרות שניהול העסק הוא לא התחום בו בחרתם לעסוק, הוא חלק מרכזי בלהיות “עצמאי/ת” ויש לו השפעה רבה על מידת ההצלחה העסקית
כבעלי עסקים עצמאים חשוב לוודא שכל הכסף שנכנס לעסק מהעבודה מקצועית נשאר אצלכם כרווח ויתרת זכות בחשבון הבנק
ייתכן שזו תמונה של ‏‏‏אדם אחד‏, ‏אוכל‏‏ ו‏טקסט‏‏
@יעל בר-לב ייעוץ וליווי עסקי בגישה אישית – לפרטים נוספים השאירו הודעה או צרו קשר 052-2696226
למעלה

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

ּ